Werkwijze

Collegium Instrumentale Eindhoven heeft een jarenlange ervaring in het begeleiden van koren.
Er is keuze uit een vaste groep musici die gespecialiseerd is in de uitvoeringspraktijk van renaissance tot vroeg klassiek ofwel een vaste kern van musici spelend op moderne instrumenten. De grootte van het orkest is afhankelijk van de gewenste bezetting.
bmc6
Door de jarenlange samenwerking heeft iedere groep een zeer hoog niveau van samenspel kunnen bereiken. Hierdoor is het mogelijk om met slechts één of enkele repetities een hoogstaand resultaat te bereiken. 

Het organiseren van een groot concert is allesbehalve eenvoudig. Daarom staan wij u graag met raad en daad terzijde. 

Waarmee kunnen wij u helpen? 

Een uitstekende groep gemotiveerde musici die al jarenlang met elkaar samenwerken.
Praktische ondersteuning en advies voor koordirigenten die misschien wat minder ervaring hebben in het leiden van koor, solisten en orkest.
Ondersteuning bij het opstellen van efficiënte repetitieschema’s, waarbij een maximaal resultaat wordt behaald in de beschikbare repetitietijd.
De samenstelling van het orkest kan in overleg worden vastgesteld. Soms zijn er praktische mogelijkheden om de kosten te beperken.
Advies bij de verloning van de orkestleden.
Het beschikbaar hebben van de betekende orkestpartijen van de belangrijke koorwerken.

 

Johannes EVE 2007Kortom: Collegium Instrumentale Eindhoven staat voor meer dan alleen de muzikale begeleiding van uw uitvoering!!