Organisatie

 
Het Collegium Instumentale Eindhoven maaktsinds 2012 deel uit van het samenwerkingsverband Collegium Musicum Eindhoven en functioneert daarin als zelfstandig onderdeel. Dit wil zeggen dat het CIE naast deelname aan diverse concerten van CME, tevens ook buiten deze cyclus opereert.
Naast CIE maakt ook Collegium Vocale Eindhoven onderdeel uit van dit samenwerkingsverband.

Artistiek leider van het orkest is Ruud Huijbregts. Hij is tevens klavecinist-organist en dirigent. 

De grootte van het Collegium Instrumentale Eindhoven is flexibel en afhankelijk van het uit te voeren programma. Zo wordt er in het geval van kamermuziek met een kleine bezetting van 6 à 7 instrumentalisten opgetreden en met een uitgebreide bezetting van 30 à 40 musici bij de Matthäus Passion van Bach of het Requiem van Mozart.

Bij koorbegeleidingen kan in overleg worden bekeken welke bezetting en welk instrumentarium (historisch- of hedendaags) het beste past bij het gewenste repertoire.

arwen rene
Ruud Huijbregts, artistiek leider Arwen Bouw, concertmeester René Coolen, zakelijkleider

Collegium Musicum Eindhoven

cme-diap-copyDe geschiedenis van het Collegium Musicum Eindhoven gaat terug tot in de tachtiger jaren van de vorige eeuw. In 1988 werd de stichting Muziek in de Cathrien opgericht, met als doel het organiseren van concerten in de St. Catharinakerk. In 1997 volgde de fusie met de stichting Vrienden van het Orgel (opgericht in 1986). Sindsdien was de naam Stichting Kerkconcerten Eindhoven, medio 2012 omgedoopt tot Collegium Musicum Eindhoven.

De belangrijkste activiteit van dit Collegium is de organisatie van de concertreeks “Muziek in de Cathrien”, die in Eindhoven en de regio een levend begrip is geworden.

Meer informatie over Collegium Musicum Eindhoven vind u op de eigen website: www.collegiummusicumeindhoven.nl.

Collegium Vocale Eindhoven

cve-diap-copyBegin jaren ’80 heeft een groep muzikale vrienden zich verenigt zich tot een koor onder de naam Eindhovens Vocaal Ensemble. Mede-oprichter en dirigent is Ruud Huijbregts en inmiddels heet dit koor Collegium Vocale Eindhoven.

De Eindhovense Stadskerk St. Cathrien is het thuispodium waar het koor deel uitmaakt van het samenwerkingsverband Muziek in de Cathrien. Het CVE is regelmatig te beluisteren in de gelijknamige concertserie op de zaterdagmiddag. Niet alleen in de Eindhovense stad en regio, maar ook landelijk en internationaal heeft het koor optredens.

Onder de bezielende leiding van Ruud Huijbregts heeft het CVE een uitstekende reputatie opgebouwd als vertolker van een breed repertoire uit alle stijlperioden. Veelvuldig wordt samengewerkt met bekende vocale en instrumentale solisten en o.a. met het barokorkest Collegium Instrumentale Eindhoven.

Meer informatie over Collegium Vocale Eindhoven vindt u op de eigen website: www.collegiumvocaleeindhoven.nl.